Yasin 7 Mubin (Part 1)

Ciaossu~~

macam banyak sangat jerk nak tulis siap wat part 1 huhu..
Terpakse post nie dulu sebab sudah dapat rahmat dari Allah.. Yang seblom nie terpakse di hold dulu sebab baru taip cket hehe..

Aku tertarik dengan Yasin 7 mubin nie sebab de kisah-kisah mistik kat tenet menggunakan kaedah nie.. sebab ape tetibe cter bab  kisah mistik? akan dicerite pada post akan datang.. sebabkan rujukan kuat aku adalah dari darul syifaa, tunggu punyer tunggu akhirnyer Ustad Haron Din share yasin 7 mubin nie.. kalau ustad haron din da share baru la aku cayer yang yasin 7 mubin nie bukan ajaran sesat..

kat bawah nie aku share pe yang ustad haron din share, pastue baru aku cter ape yang aku tau..


[Kaedah yang dinyatakan di sini adalah satu ikhtiar yang boleh diamalkan bagi bermohon kepada Allah SWT agar barang yang hilang atau dicuri dijumpai semula.
Kaedah ini juga boleh diamalkan untuk bermohon agar Allah SWT mengembalikan semula ahli keluarga yang hilang atau yang lari dari rumah.
Cara atau kaifiatnya adalah seperti berikut;
1. Lakukan Solat Hajat sekurang-kurangnya 2 rakaat dengan bermohon supaya Allah SWT mengembalikan barang yang hilang atau dicuri.


2. Doa berikut juga boleh dibaca ketika dalam sujud yang terakhir.


3. Selesai Solat Hajat, mulakan bacaan Surah Yaasin mengikut kaedah seperti berikut;
  • Membaca Surah Yaasin, apabila sampai pada perkataan Mubin yang pertama (iaitu diakhir ayat 12), berdoalah supaya Allah SWT mengembalikan barang yang hilang, kemudian ulang semula bacaan Yaasin daripada mula.
  • Untuk pusingan kedua, apabila sampai mubin yang pertama, berdoalah kemudian teruskan bacaan sehingga sampai mubin yang kedua (iaitu diakhir ayat 17). Berdoa lagi sekali di mubin yang kedua ini kemudian ulang semula bacaan Yaasin daripada mula.
  • Untuk pusingan ketiga, berdoa di mubin pertama, kedua dan ketiga (iaitu diakhir ayat 24). Kemudian patah balik membaca Yaasin daripada mula.
  • Untuk pusingan keempat, berdoa di mubin pertama, kedua, ketiga dan keempat (iaitu diakhir ayat 47). Kemudian patah balik membaca Yaasin daripada mula.
  • Untuk pusingan kelima, berdoa di mubin pertama, kedua, ketiga, keempat dan kelima (iaitu diakhir ayat 60). Kemudian patah balik membaca Yaasin daripada mula.
  • Untuk pusingan keenam, berdoa di mubin pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima dan keenam (iaitu diakhir ayat 69). Kemudian patah balik membaca Yaasin daripada mula.
  • Untuk pusingan ketujuh (pusingan terakhir) , berdoa di mubin pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima, keenam dan ketujuh (iaitu diakhir ayat 77). Kemudian teruskan bacaan sehingga ayat terakhir Surah Yaasin.
  • Setelah selesai bermakna anda telah berdoa sebanyak 28 kali.
3. Untuk mendapatkan kesan yang lebih mujarab, lakukan amalan ini selama tiga malam berturut-turut sebaik sahaja mengetahui barang telah hilang.
4. Bagi memudahkan untuk beramal dengan kaedah ini, berikut adalah Surah Yaasin yang telah disediakan kolum bilangan doa yang dibaca mengikut turutan dari 1 hingga 28 yang ditandakan pada ayat yang berakhir dengan Mubin.
Okey, nie adalah cara yang dilakukan oleh Darul Syifaa.. Tapi aku lebih suke care yang dilakukan oleh Darul Saka sebab carenye lebih mudah.. 
1. Solat hajat (same cam Darul Syifaa) pehtu doa.. doa dalam bahasa melayu pong xpe biar pendek janji padat.
2. Baca surah yasin 7 mubin.. tapi yang membezakan dengan darul syifaa adalah pas ujung mubin pertame tak perlu baca doa terus bace yasin dari mule.. ulang balik bile sampai mubin yang kedua, ulang balik baca yasin dari mule.. begitulah sampai mubin yang ke tujuh. Last skali doa.. pastikan doa sama seperti mase solat hajat..

Sekian saje tok part 1..


Penulis : icez ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Yasin 7 Mubin (Part 1) ini dipublish oleh icez pada hari Ahad, 6 Januari 2013. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Yasin 7 Mubin (Part 1)
 

0 comments:

Catat Ulasan